Aquest blog és hereu del blog FLOREJACS creat l'any 2007 amb la intenció de recollir tota la informació que anava apareixent a la xarxa sobre aquest poble de la Segarra.

Al blog, a més de notícies de l'actualitat, s'hi anaven intercalant textos que em feien arribar persones que havien viscut a Florejacs. En aquests escrits s'explicava com es vivia abans (anys 40, 50 i 60 principalment) al poble de Florejacs i a les masies dels voltants. 

Arribats a l'any 2020 (i amb el confinament per la pandèmia de la covid-19 que ens ha tocat viure) he tingut temps per revisitar, i revisar, tot el contingut aplegat i m'ha semblat que potser seria interessant reestructurar-lo per fer-lo més accessible. Al blog original els textos es publicaven tal com m'anaven arribant i moltes vegades no guarden un ordre ni és fàcil trobar-los.

He decidit fer una tria i reeditar només els articles que evoquen la vida del passat a Florejacs. Els textos apareixen tal com es van publicar en el seu moment, amb lleugeres modificacions, en alguns casos, per fer-los més entenedors. I en molts articles s'han afegit noves fotografies que, en la major part, són de la família Brescó Castells (de la masia Vilalta), de la família Mascó Brescó (de cal Vicenç de Florejacs) i de la família Pijuan Tugues (de cal Tiquet de Florejacs). Si tenen un altre origen, es fa constar.

El contingut està agrupat per autors: Jaume Brescó Castells (de la masia Vilalta), Palmira Brescó Castells (de la masia Vilalta), Ramon Pijuan Tugues (de cal Tiquet)... o per temes: el poble, l'escola, les festes...

Espero que el gaudiu!

Balbina Brescó Esteve


*Contacte per qualsevol consulta, aportació, rectificació... 

mail             bbrescoesteve@gmail.com

whatsapp     619580381

Comentaris